Nieuws

View the embedded image gallery online at:
http://technotheek.be/index.php/nieuws#sigProGalleria90ba5a8b4d
Op woensdag 2 december 2009 hielden we een tweede werkvergadering met techniekleerkrachten van 6 middenscholen. Deze keer waren we te gast in PISO Tienen. Onder leiding van Nico Goddé gingen we projectgericht aan de slag met Techniek. We bekeken het project wenskaart en konden er zelf eentje maken. Na de koffie en taart en een bezoekje aan de verschillende afdelingen/werkhuizen kregen we nog een beknopte handleiding om zelf een goed project uit te werken.
View the embedded image gallery online at:
http://technotheek.be/index.php/nieuws#sigProGalleriaa1427d66d7
Op woensdag 23 september 2009 kwamen we voor de eerste keer samen met techniekleerkrachten van 6 middenscholen. We gingen aan de slag met het pakket "IR13" van RVO-Society. De Lego-trein werd zo geschakeld dat hij kon vertragen/versnellen, lichten aan gingen onder de tunnel ... Weldra kunnen de leerlingen zelf aan de slag met de trein en leren ze op een speelse manier schakelen met en-,of-,niet-poorten en verschillende sensoren.
   
View the embedded image gallery online at:
http://technotheek.be/index.php/nieuws#sigProGalleria5e652eea16
 
Op donderdag 30 april waren we te gast in kleuterschool "De kleine Picasso" te Zoutleeuw voor het derde provinciaal-TOS21- uitwisselmoment Vlaams-Brabant.  We woonden een activiteit bij waar kleuters en leerlingen van het Technicum te Sint-Truiden gingen verder bouwen aan hun treinlandschap.  Een trein die later zal rijden op stroom die de kleuters zelf opwekken met een fiets.  Nadien toonden de kleuters nog hoe ze zelf het zonnepaneel op hun speelhuisje in de tuin leggen en de bel en het licht aansluiten.
  
View the embedded image gallery online at:
http://technotheek.be/index.php/nieuws#sigProGalleria7cb13a0554
 
Dinsdag 26 mei 2009 werd de technotheek voorgesteld aan al onze partners.  Menssen van de Businessclub, Cera, TOS21, RVO-Society en proeftuincoaches waren nieuwsgierig hoe onze technotheek in 4 jaar uitgroeide.  Het Handen-uit-de-mouwen-lied werd voorgesteld en ze kregen al een voorproefje van deze nieuwe website.  We willen al deze partners bedanken voor hun steun.
 
View the embedded image gallery online at:
http://technotheek.be/index.php/nieuws#sigProGalleria29f02b576b
 
Op vrijdag 12 mei bracht minister Frank Vandenbroucke een bezoek aan onze school. Hij kwam kijken hoe er aan technologie gewerkt wordt in ons proeftuinproject "Handen uit de mouwen". Na verwelkoming op de speelplaats bracht de minister een bezoek aan het 5e leerjaar waar hij zelf een potje haargel maakte. Daarna gaven kinderen uit verschillende proeftuinscholen uitleg bij experimentjes die ze in de klas deden. De minister testte zelfs de flipperkasten uit ! In de refter waren de leerlingen van juf Véronique en juf Inge druk in de weer met andere proefjes. De minister was erg geïnteresseerd in wat de kinderen deden. Na een kopje koffie had de minister nog een gesprek met de coördinatoren van de proeftuin, directeurs en leerkrachten.