Artikel uit : Klasse voor Leerkrachten 179, november 2007, p.54-55  (Klik hier voor pdf-bestand)

Proeftuin: Techno is okéBrigitte Dermine en Koen Pierlet zijn lesvrij gemaakt voor de proeftuin ‘Handen uit de mouwen’. Zij halen leraren van elf basisscholen over de technologiedrempel.

PROJECT: “Met de proeftuin realiseren we nu meer ideeën”, zeggen Brigitte Dermine en Koen Pierlet. “We kunnen nu technodozen meer op maat samenstellen en het netwerk tussen scholen en met bedrijven intact houden. De uitbouw van een technotheek met materiaal en lesideeën maakt techniek hapklaar. Ook voor kleuteronderwijzers. Bij leraren met drempelvrees geven we zelf een les als aanzet. Leerproblemen verhuizen naar de achtergrond. Dat maakt van technologie een prima bindmiddel tussen gewoon en buitengewoon onderwijs.”

INSPI RATIE: Met een technoverantwoordelijke in elke school, een website vol lesmateriaal, workshops, netwerking en schooloverstijgende projecten maak je van technologie meer dan knutselen.

VALKUIL: Schooloverstijgende projecten zonder vaste structuur komen niet op dreef. Ondersteun de leraren, zodat techniek voor hen geen ‘extra’ is.

 

 

Brigitte Dermine en Koen Pierlet BLO Mariadal in Hoegaarden www.technotheek.be