Naar Technieksites

Als je links in het menu klikt op 'Techno-links' vind je een verzameling links naar websites waar je terecht kan voor technologische proefjes en activiteiten. Op sommige vind je uitgewerkte lessen, op andere voorstellingen van natuurkundige verschijnselen. Sommige sites zijn interactief en zijn ook geschikt voor kinderen.

Naar Technieksoftware

Bij 'Techno-software' bundelen de ICT-toepassingen die van pas komen bij je technologische activiteiten. De meeste zijn free-ware, dus vrij te gebruiken (soms mits gratis registratie). Educatieve software over technologische toepassingen/verschijnselen krijgt hier ook een vermelding

Naar Techniekvideo's

Op zoek naar beeldmateriaal ?
Wanneer je een bepaald wetenschappelijk principe moet uitleggen kun je dat natuurlijk best met een experiment in de klas.
Helaas heb je daar in de klas niet steeds de mogelijkheden of middelen voor. Gelukkig is er op het WWW reeds heel wat beeldmateriaal ter beschikking.
Op deze pagina staan links naar websites met veel beeldmateriaal (in de vorm van presentaties of video) of rechtstreekse links naar filmpjes (alfabetisch gerangschikt).

Je moet op je computer we de geschikte mediaplayer hebben en soms moet je wel even geduld oefenen tot het filmpje geladen is !

Zelf een film gemaakt van een experiment ? Stuur ons de link door ! Alvast bedankt !

Naar de Wiki

Wat is een Wiki ?
Een wiki is een website waarop bezoekers zelf op een eenvoudige manier informatie kunnen toevoegen of aanpassen. Wiki's worden onder andere gebruikt om virtueel samen te werken en om samen projecten uit te werken. Een groep mensen werkt bijvoorbeeld samen aan dezelfde les in de vorm van een wiki. "Wiki wiki" betekent "snel" in het Hawaiiaans.
Onze bedoeling van de Wiki :
Met deze Wiki om lessen uit te werken kunnen verschillende mensen on-line aan dezelfde les werken, door elkaars bijdrage aan te vullen, te verbeteren. Door samen aan een les te werken komen we tot een goede probleemstelling, een goed uitgewerkte lesgang ... zonder (tijdrovende) overlegmomenten. Vanuit de proeftuin "Handen uit de mouwen" wordt het uitwerken van deze lessen gecoördineerd, bijgestuurd en geëvalueerd.