Technotheek.be gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren. Meer info.

Aanbod / Workshops Secundair onderwijs

Radio Controlled!

In deze workshop bouwen en programmeren we een robotwagentje.
Daarna hacken we een auto op afstandsbediening!
Een hele dag praktisch aan de slag met een supertof project waarin engineeren en computationeel denken gecombineerd worden.
(Geschikt voor de bovenbouw van de lagere school en de 1e graad SO)

Tijdens deze workshop gaan we stapsgewijs aan de slag: we bouwen een robotwagentje (de pingpongbot of de knikkerbot). Daarna programmeren we de micro:bit om de robot een parcours te laten afleggen of een tekening te maken. Als volgende stap laten we ons wagentje rijden op afstandsbediening. (Daarvoor gebruiken we 2 micro:bits). Daarna krijg je wat tips betreffende andere mogelijkheden en hacken we een wagentje op afstandsbediening! Het basispakket ‘pingpongbot en knikkerbot’ en je wagen op afstandsbediening neem je na de workshop mee naar huis!

Tijdens deze workshop heb je je laptop nodig om de microbit te programmeren. Breng je laptop en indien mogelijk een micro:bit mee!
De workshop is een mooie combinatie van engineeren (het bouwen van een technische realisatie) in combinatie met computationeel denken (het programmeren van de wagen en de afstandsbediening).


Datum

Donderdag 14 oktober 2021 van 9.30u tot 15.30u
Locatie: Vliegveld Goetsenhoven, Hannuitsesteenweg 350, 3300 Tienen – Goetsenhoven

Kostprijs

€ 145 Workshop hele dag | Basispakket ‘pingpongbot en knikkerbot’ (= zonder micro:bit) en wagentje op afstandsbediening zijn in de prijs inbegrepen.

Wil je deze workshop boeken of heb je een vraag over deze workshop?