Technotheek.be gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren. Meer info.

Aanbod / Workshops Kleuteronderwijs

Van techniek tot STEM, met een kamishibaiverhaal

Van de workshop ‘6 aanleidingen tot techniek in de kleuterklas’ weet je dat techniek meer is dan enkel ‘experimenteerkoffers’. In deze sessie ervaar je wat STEM betekent in de kleuterklas en hoe je deze activiteiten kan inleiden met een kamishibaiverhaal.

Van de workshop ‘6 aanleidingen tot techniek in de kleuterklas’ weet je dat techniek meer is dan enkel ‘experimenteerkoffers’. En als je al aan ‘Techniek’ werkt in je klas, is het slechts een kleine stap naar ‘STEM’: je kan immers al van in de kleuterklas techniek, natuurwetenschappen, onderzoekend leren, ontwerpen en realiseren én wiskunde integreren in goede STEM-activiteiten.
In deze sessie ervaar je wat STEM betekent in de kleuterklas en hoe je deze activiteiten kan inleiden met een kamishibaiverhaal.

Tijdens de workshop gaan we op zoek naar de Techniek- en STEM-activiteiten die in de verhalen vervat zitten en gaan er concreet mee aan de slag.

Optioneel: Je kan een kamishibai én de zes kamishibaiverhalen mee bestellen: ‘Stef wil de ruimte in’, ‘Stef heeft groene vingers’, ‘Stef wordt matroos’ , ‘De gouden kroon van de koning’, ‘Stef wordt elektricien’ en ‘Stef wordt paleontoloog’.


Kostprijs

€ 600 + vervoersonkosten
Pedagogische studiedag (halve dag)

Wil je deze workshop boeken of heb je een vraag over deze workshop?