Technotheek.be gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren. Meer info.

Aanbod / Workshops Secundair onderwijs

Workshop Zonne-energie

In deze workshop bestuderen we eerst een echte zonnecel en daarna gaan we aan de slag met het ‘solar-huis’ waar we zelf zonnepanelen op leggen. We maken ook nog wagentje op zonne-energie en een solar-flower. Deze solarflower programmeren we met een micro:bit zodat de zonnecel de zon volgt en optimaal zonne-energie levert! Een gevarieerde workshop waarin je STEM-competenties worden aangesproken en waarna je uiteraard al je realisaties meeneemt!

In deze workshop combineren we het duurzame energieverhaal met het stroomkringverhaal, maar dan op zonne-energie. We meten hoeveel spanning en stroom een zonnecel oplevert en kijken dan welke lampjes we in het huis kunnen aansluiten. Daarna drijven we een eenvoudig wagentje aan met zonne-energie en programmeren een micro:bit om onze solar-flower de zon te laten volgen.  Een gevarieerde workshop waarin alle STEM-componenten aan bod komen!
Materiaal zoals solarhuis, solarwagen en solarflower zijn in de prijs inbegrepen, een micro:bit en je laptop breng je zelf mee om de solarflower te programmeren.


Datum

Donderdag 2 maart 2023 van 9.30u tot 15.30u
Locatie: Vliegveld Goetsenhoven, Hannuitsesteenweg 350, 3300 Tienen – Goetsenhoven

Kostprijs

€ 130 Workshop hele dag | Materiaal zoals solarhuis, solarwagen en solarflower zijn in de prijs inbegrepen.

Wil je deze workshop boeken of heb je een vraag over deze workshop?