Technotheek.be gebruikt cookies om je ervaring te verbeteren. Meer info.
OK

Wie zijn we?

Koen Pierlet

Als afgestudeerde aan de lerarenopleiding, stond Koen Pierlet jarenlang in het gewone lager onderwijs en het Speciaal Lager Onderwijs. Hij was proeftuincoördinator van “Handen uit de mouwen” en interne en externe techniekcoach tijdens de experimenteerfase van TOS21. Hij was educatief medewerker voor het basisonderwijs bij RVO-Society.

Met ‘Technotheek’ brengt hij nu techniek naar het basisonderwijs in schooltrajecten, pedagogische studiedagen, workshops, doe-mee-theater en ontwikkelt hij materiaal om in de klas aan techniek, wetenschap en STEM te doen.

Met de “Jaarplantool” ontwikkelde Koen een handige tool om een evenwichtig uitgebouwde jaarplanning Techniek & STEM uit te bouwen. Klik hier om naar de jaarplantool te gaan!

Professor Vital

Als Professor Vital heeft Koen Pierlet – met kindertheater Hikketakketoe – meer dan 20 jaar naar een oplossing gezocht voor de ‘rode neus’ van clown Vladimier Speurneus, gelukkig met goed resultaat. Zijn lijfspreuk ‘Professor Vital Weet Al!’ kennen de kinderen overal in Vlaanderen en zie je ook dagelijks in het reclameblok op televisie. Maar al te graag komt Professor Vital op jouw school de wondere wereld van techniek en wetenshap uit de doeken doen in doe-mee-theater.

Professor Vital brengt de voorstelling “Professor Vital wil vliegen” voor 4- en 5-jarige kleuters en de eerste graad, en “Grote uitvindingen” voor de tweede en derde graad basisonderwijs en eerste jaar secundair onderwijs (richtingen techniek, STEM,IW).

Wat doen we?

Technotheek.be is er altijd geweest om scholen en leerkrachtenteams te ondersteunen om techniek te implementeren in de dagelijkse klaspraktijk. Dit blijft onveranderd, enkel de website zit nu in een nieuw kleedje. Zo krijg je een duidelijk overzicht van het aanbod waarvoor je op Technotheek een beroep kan doen en hoe Koen je school en leerkrachtenteam kan ondersteunen om aan techniek en STEM te doen in de klas. Dat kan tijdens pedagogische studiedagen en personeelsvergaderingen, of in een schooltraject met meerdere workshops … steeds heel praktisch en hands-on.

“Nogmaals dank u voor de toffe workshop die u zeer enthousiast geeft! Werkt aanstekelijk.”  –  Juf Vanessa

“Nogmaals bedankt voor de leerrijke workshop, uw enthousiasme werkt aanstekelijk! 🙂”  –  Juf Annelies

“Beste Koen,
Ik wil je hartelijk danken voor jouw enthousiasme, gedrevenheid en geduld waarmee je ons vandaag meenam in de wereld van de techniek.
Dat je publiek vandaag uit allemaal vrouwen bestond was misschien een extra uitdaging…
De praktische oefening rond elektriciteit was voor mij een hele grote uitdaging, want veel techniek kregen wij 40 jaar geleden nog niet in de middelbare school. Met veel plezier zal ik op onze school jouw enthousiasme doorgeven om een budget vrij te maken voor de aankoop van enkele van die dozen.
Dat we met jouw handige jaarplantool direct praktische info kregen om direct aan de slag te gaan in de klas was een leuke verrassing!”   –   Juf Martine

Neem een kijkje in het aanbod en aarzel niet contact op te nemen voor een aanbod op maat van je school.

Contacteer ons

Enkele referenties

Wat doe jij met techniek in de klas? “Ik ben daar niet voor opgeleid”, klinkt het, of “Dat komt er alweer bij”. De Proeftuin ‘Handen uit de mouwen’ wil alle drempels wegnemen. Proeftuincoördinator Koen Pierlet ontwikkelt massa’s ideeën en lesmateriaal om techniek een logische plaats te geven in de klas.

Lees hier het hele artikel in Klasse

en dit artikel, ook in Klasse!

Liggen er bouten, hamers en zagen bij je kind in de klas? Sta je thuis wel eens stil bij de technologie die achter de gsm of scheermachine schuilt? Er is veel kans dat je twee keer ‘nee’ moet antwoorden. Beetje zonde toch. Want bedrijven schreeuwen om technisch talent en nog steeds kiezen te weinig jongeren bewust voor een studierichting in die sfeer. Moet je dan vanavond de werking van de microgolf aan je kroost uitleggen?

Lees hier het hele artikel in Klasse!

Iedere dag komen we in contact met technologie. Denken we maar aan de bediening van een koffiezetapparaat, waardoor we ’s morgens van een vers kopje koffie kunnen genieten. Meestal beseffen we echter dat ons leven doordrongen is van technologie wanneer het misloopt: de auto wil niet starten, de trein is enkele minuutjes later, … Het is dan ook van belang om aan technologie voldoende aandacht te schenken binnen onderwijs. Het helpt ons immers de dagelijkse realiteit beter te begrijpen en er grip op te krijgen.

Lees hier het hele artikel

De wereld van vandaag is een wereld vol techniek. Onze leerlingen staan hier niet gauw bij stil. Een smartphone, een computer, een digitale camera of een Wii, … het gebruik ervan is immers kinderspel voor hen. Maar de techniek achter deze toestellen, daar kunnen ze nog een boel over opsteken.

Download het inspiratieboek: Denken Durven Doen

Volg @technotheek_ op Instagram!

Tweetaktmotor #technotheek_ #techniekonderwijs #automechanic
Vlakke ondergrond voor de Beebot met hindernissenparcours #technotheek_ #techniekonderwijs #beebot #computationeeldenken
Techniek-doe-mee-theater met Professor Vital, dat kan ook op jouw school! Boek nu op technotheek.be #technotheek_ #techniekonderwijs #kindertheater
Met het vliegtuig kunnen kleuters experimenteren met stroomkringen in je techniekhoek #technotheek_  #techniekonderwijs #kleuter
In de reeks ´projectjes met de micro:bit´: de kipwagen! #technotheek_  #microbit #programming
In de reeks ´projectjes met micro:bit´: de snoepautomaat! #technotheek_ #microbit #programming
Nog een uitbreiding van het solarhuis! #technotheek_ #techniekonderwijs #zonneenergie #solarenergy
Heb jij al een Technobot of kom je nog graag naar de workshop? #technotheek_ #techniekonderwijs #computationeeldenken
Een uitbreiding van het pakket zonne-energie: met enkele lichtsensors zorg je dat jouw solarflower de zon volgt! #technotheek_ #solarenergy #techniek
STEM-experimenteerpakket zonne-energie #technotheek_ #techniekonderwijs #zonneenergie
Met de servo's van de Technobot kun je ook dit 'gatenkaasspel' maken! Nog een van de vele mogelijkheden van de Technobot. #technotheek_ #techniekonderwijs #computationeeldenken #kitronik #microbit